Verwante families

Verwantschap kan door huwelijk ontstaan, maar ook door adoptie. De 'verbinding' kan naast de eigen afstammingslijn liggen, bijvoorbeeld een familie aangetrouwd aan broer van grootvader.

Nederveen

Maria Hendrika Visser (1918), zuster van Jenneke van den Hoek - Visser, huwde met Dirk Nederveen (1912).

Stamboom van de familie Nederveen te Dussen. De Stichting van Nederveen beheert een uitgebreide familie website. Parenteel Adriana van Nederveen

De Keizer

De familie was creatief in de schrijfwijze van de familienaam. Het is hier niet bekend of en hoe de beide aangetrouwde Keijzisers zich tot elkaar respectievelijk dit cluster verhouden.
Kwartierstaat Sijke de Keizer

Werkendam ca 1912
Urk 2008

Grootvader (vaderszijde) Jacobus Johannesz Taal trouwde tweemaal, Eerst met Aaltje de Boer uit Harlingen, en na haar overlijden met Aaltjen Pasterkamp van Urk.

De Boer

Aaltje de Boer, zijn eerste vrouw, is weliswaar geboren in Harlingen, maar de familie woonde met name op Urk. De oudst aangetroffen 'Meijndert de Boer' kwam uit het plaatsje Norden in Oost Friesland, een regio in het noordwesten van Duitsland.
Genealogie van Meijndert Lubben de Boer

Pasterkamp

De voorouders van Aaltjen Pasterkamp kwamen van Vollenhove, via Durgerdam, naar Urk. In Durgerdam / Nieuwendam was een fors deel van de Pasterkampen door de tijd heen gevestigd.

Er zijn nu dus minstens twee familietakken: op Urk en in het huidige Amsterdam-noord waar Durgerdam en Nieuwendam nu deel van uitmaken.
Parenteel van Arent Pasterkamp: (CBG formaat) of in (Aldfaer formaat)

van den berg

De familie van den Berg is op meerdere wijzen verbonden met de familie Post, en indirect met de familie Taal.
Femmie van den Berg werd geadopteerd door Jan Brouwer en Hendrikje Jans Post,
Kwartierstaat Femmie van de Berg | Brouwer